שמע, אתה חי בסרט - דבר תורה לשושן פורים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/03/15 17:05 יד באדר התשעה

שאלה

[מסוכם מתוך מאמר הרב בנימין בלך שבאתר "אש התורה" – אתר עם חוכמת חיים]

חג פורים, חג פורים, חג גדול ליהודים – מסכות, רעשנים, שירים וריקודים...

זה שיר שבכל חג פורים שומעים אותו בכל המסיבות באשר הם, ממסיבות המעון עד המסיבות בבתי האבות.

מי לא חלם אף פעם להיות רב/רבנית פורים?

לדרוך על השטיח האדום בלילה הגדול בהוליווד?

או אפילו, בקטנה – להיות [באמת] הדמות שאנחנו מתחפשים אליה בפורים?

במילים אחרות:

מי לא אמר על איזה כוכב, בין אם הוא רק [נולד] בין אם הוא כבר [בא] – "וואלה, זה הייעוד שלי".

אבל מה לעשות, עד כמה שזה מפחיד – אנחנו מתבגרים יותר מדי מהר. יש אילוצים להיפרד מהדמויות שהיינו רוצים להיות.

לא בטוח שכולנו נזכה לאור הזרקורים ולפאפארצי.

כן, אפשר וכדאי לשאוף ולהתאמץ, זה ברור וחשוב – אבל אי אפשר להיות [בדיוק] כמוהם. וזה ממש [מבאס]...

אחרי יום אחד שבאמת היינו מה שרצינו, שנתנו חופש לדמיון שלנו והיינו יכולים להיות כמו מי או כמו מה שרצינו, ההיגיון הבריא אומר:

"אנשים, נגמרו הקלמנטינות – חוזרים למציאות (ולמרתון הניקיונות לפסח הבעל"ט)".

אבל המסיבה [עוד לא נגמרה].

טקס האוסקר התפתח עם השנים והתחיל לתת פרסים גם לשחקן ושחקנית [המשנה] הטובים ביותר.

וזה יכול ללמד אותנו מסר אדיר השייך ליום הבא לאחר מכן – [שושן פורים].

אסתר היא זאת שהקריבה את חייה [להקים בית] עם מלך גוי ורשע – למען הצלת עם ישראל.

היא זאת שהסתכנה להופיע בפני המלך ללא הזמנה – [עבירה חמורה] על החוק שחל גם על המלכה.

היא הייתה האחראית הראשית להפללת המן – [היועץ הראשי] של המלך ולתלייתו.

והיא זאת שהסתכנה בשאלת בקשה נוספת, שהייתה יכולה [להיחשב כניצול המלך] – לתת זכות ליהודים להיקהל ולעמוד על נפשם [פעם שנייה].

אבל דבר מכל זה לא היה קורה, לולא האומץ והחוכמה של האיש שעמד מאחורי הקלעים – [מרדכי היהודי].

ההיסטוריה היהודית מלאה בסיפורים על שחקני המשנה הטובים ביותר שמסייעים לגיבורים להוציא את התוכנית האלוקית לפועל.

דוגמה לכך אפשר לקחת מהפרשות הקרובות לפורים – פרשות [תרומה ותצווה], המדברות על הקמת המשכן ועל הכוהנים.

בפרשת [תרומה] – מוזכרת רק הדמות הראשית, משה רבנו, ושמו של אהרון כלל לא נזכר.

בפרשת תצווה – מוזכרת רק דמות המשנה, אהרון הכהן, [ללא משה רבנו].

אחד