הלבנת פני חבר?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/03/15 19:04 יג באדר התשעה

שאלה

אני סטודנט וגר עם שותף בחדר. אין לנו יחסים חבריים ובאופן כללי אני לא מחבב אותו. עניין מרכזי שמפריע לי זה שהוא רוחץ בכיור דברים מזוהמים שעלולים להעביר תחלואים שונים (אין בכוונתי לפרט מפאת כבוד האתר). כששוחחתי עם בן משפחה בטלפון הגענו לדבר גם על השותף שלי וסיפרתי לו שיש לי בעיה איתו מבחינת היגיינה ושקשה לי להשתמש בכיור. כמובן שלא פרטתי יותר. למרות שלא ראיתי אף אחד בסביבה כשדיברתי בטלפון יש לי תחושה שמישהו מהשכנים שמע זאת ואולי העביר את מה שסיפרתי לאחרים. אולי כעת עלולים לחשוב שהבן אדם אינו מתקלח או רוחץ ידיים... אני מרגיש ממש תסכול על כך שדיברתי באופן שעלול לפגוע בו וגם בי כמי שאומר דברים כאלה.

אשמח לדעתך וגם לעצתך: מה עלי לעשות כעת?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על האחריות לשמירת ההלכות החשובות ביותר הקיימות.

אני כמובן לא יודע להגיד לך מה קרה במציאות, והאם אחרים יודעים או לא יודעים.
ברם, דבר אחד ברור: בעקבות אפשרות לתקלה זו, מוטל עליך לעבור לעולם התיקון, לאמור: במקום להסתבך ברגשי אשמה ותסכול וכדו', שאינם מובילים בדרך כלל לשום מקום טוב, פעל בדיוק כפי שתנועת התשובה ההלכתית מכוונת: מתוך החרטה והצער שלך על מה שאפשר שקרה – קבל עליך דברים עתידיים בתחום שמירה על הדיבור ועל הימנעות מלשון הרע ומהלבנת פנים, וכך תהפוך את האירוע המכאיב הזה למשהו שממנו תצמח ותתקדם.
זוהי הדרך העיקרית של תקנה לדברים שאפשר שפעלנו בהם שלא כשורה.

כל טוב ופורים שמח