מרגישה תקועה בחיים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/03/15 14:34 יג באדר התשעה

שאלה

אני בת 37 שמרגישה תקועה בחיים ומרגישה במבוא סתום.

אשמח לקבל הכוונה.

תודה,

יפעת

תשובה

לק"י

שלום יפעת!
כמה אומץ בשביל להגיע למצב כזה שמוכנים להגיד את זה ולבקש הכוונה.
זה באמת יכולת שראויה להערכה.
לא כולנו, ולא משנה באיזה גיל, מצליחים להגיד שקשה לנו, לפעמים לא לעצמנו, וגם אם כן – תמיד קשה לבטא את זה כלפי חוץ.
לבוא ולהגיד את זה ולבקש את ההכוונה זה אדיר!
אולי לא בדיוק המשפט שהכי ציפית לקרוא בפתיחה, אבל זה אמיתי לחלוטין!
לא כתבתי את זה כדי להנמיך לך את הרוח או את הרצון. הפוך!
כתבתי את זה כדי שתביני כמה זה מגדיל אותך!

לפני שניגע בתשובה לשאלה אני גם רוצה לבקש סליחה שהתעכבנו עם התשובה, ברור שזה לא קל, בטח כשמרגישים תקועים ובמבוי סתום, אבל אולי זה גם נתן מקום לעבד את המחשבות אחרי שפרקת את הדברים שהיו בפנים כלפי חוץ כשכתבת לנו את השאלה.

התקיעות הזו שמרגישים שאי אפשר להתפתח זה כמו רעל שמשתלט עלינו ולא נותן לנו לנשום.
והשאלה המתבקשת היא למה?
זה נותן לנו תחושה שאנחנו לא יכולים להתקדם בכלל, ולא רק במקום שבו אנחנו מרגישים תקועים. לכן זה כמו רעל.
אני לא יודע באיזה מקומות בחיים את מרגישה ומה הוביל אותך לכך, וברור שיש דברים גדולים יותר וגדולים פחות, חשובים יותר וחשובים פחות, אבל אני מאמין שאם נצליח לבודד אותם ולהכניס אותם לבידוד אוטומטית נצליח לשלוט מעט על מה שקורה איתנו בעקבות המקומות האלו.
אולי זה ישמע טכני כמו הזזת שולחן שנתקע שמגלים למה הוא נתקע ואיזה נקודה מהשולחן נתפס בחריץ של אחד מאריחי הרצפה, אך האמת שזה לא ענין טכני אך משל טוב למציאות.
לפעמים החיים שלנו, כל השולחן, נתפס ונעצר בגלל נקודה אחת.
בשונה מהשולחן, אנחנו יכולים להמשיך להתקדם בהכל גם אם נתקענו בנקודה אחת בתנאי שנצליח באמת לבודד אותו, את הרעל הזה שכבר יהיה בשליטה ונתחיל למקד את המרכז שלו.
מה עושים אחרי זה?
עושים מיפוי של העצבים והמקומות בהם הוא נוגע כשהמטרה הראשונה היא לעצור את ההרגשה.
ברגע שאנחנו עוצרים את ההתפשטות אפשר לנוע קדימה להסרת הרעל ומתוך כך גם להתחיל להניע את הגלגלים עוד פעם.
אלו דברים כלליים שנוגעים לא מעט במקום של "סור מרע", אבל כמובן שיש גם את "העשה טוב" שכל כולו חיזוקים חיוביים לעצמך.
ברור שיש מקומות שאת נתקעת בהן, אבל גם יש מקומות שאת טובה בהן, מעולה בהן וגם תותחית בהן.
אז מה החידוש? הרי את יודעת את זה!
החידוש הוא לתת לזה מיקוד – לא רק להתמקד במקום התקוע אלא גם במה שאת טובה ולהאדיר את זה.
מדובר פה בעצה כללית, כפי שאת שמה לב, וככל שמגיעים לרזולוציה יותר טובה לגבי מה שתוקע ונותן תחושה של מבוי סתום יותר קל למקד את העצה.
אני מקווה שהדברים עזרו והאירו במעט.
אם תרצי שניתן עוד עצות והכוונה ונאיר יותר, בנושא זה או בנושאים אחרים, בשמחה רבה.
הרבה הצלחה וסחתיין עליך שכתבת את מה שכתבת,
נתנאל
netanelweil@gmail.com