ירושה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/03/15 09:49 יג באדר התשעה

שאלה

שלום רב, שאלה בנושא ירושה. חמי נפטר בצרפת. השאיר אחריו אלמנה גויה מנישואיו השניים ללא ילדים בצרפת ו3 ילדים יהודים מגרושתו היהודיה. קיים חשבון בנק "רדום" בארץ שגיליתי לא מזמן ולא ידוע לאף אחד (רק ילדיו יודעים). האם הבן שגר בארץ יכול לפנות לבית הדין הרבני להוצאת צו ירושה? (ולא דרך בית המשפט כדי להוריד מהירושה את האישה הגויה) האם במקרה זה אז רק ילדיו יהיו היורשים לכספים בישראל? עם מי אני יכול להתייעץ לפני שאני פונה בצורה רשמית לבית הדין הרבני ? הערות: מדובר על כספים שהרויח לפני נישואיו לאישתו הגויה ולפני שרד מהארץ לפני 30 שנה.אין לנו קשר עם אלמנתו הגויה .השאלה מופנית לכל רב שיכול לעזור. תודה מראש ובשורות טובות!

תשובה

שלום וברכה

את ההתייעצות כדאי לעשות עם טוען רבני שהוא גם עורך דין, ואז ניתן לקבל תמונה שלמה.
מבחינה הלכתית, בוודאי שמותר לפנות לבית דין, ועל בית הדין מוטל לפעול לפי התורה, החוק והצדק, והוא יפסוק אצ פסקו במצב הזה.

כל טוב