2 שאלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/03/15 18:44 יב באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי מספר שאלות-

1.יש לנו מיקרוגל אחד בבית לבשר וחלב, לכן קניתי מכסה שנוכל לכסות את האוכל הבשרי אך חשבתי על זה ולאחר שאנו מסיימים לחמם עם המכסה אז אנחנו מוציאים אותו והצלחת עם האדים של האוכל הבשרי נשארים במיקרוגל. האם זה משנה ?

2. האם מותר להיכנס ולקנות בחנות שמביאה גם ממתקים כשרים וגם לא כשרים?(הם מוכרים עוד המון מוצרים בלי שום קשר) תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אכן, עדיף להמתין עד שהאוכל יפסיק להעלות אדים. אולם הדברים לא נאסרים אם לא עשה כך.
אין איסור להיכנס לחנות שמוכרים בה גם דברים לא כשרים, ולמעשה כשגרים בחוץ לארץ גם אין אפשרות אחרת. כמובן שאם ניתן להימנע מכך זה טוב יותר, כדי למנוע מכשול.

כל טוב