דיני פורים לערים מקופות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/03/15 09:10 יא באדר התשעה

שאלה

לרב שלום.

אני תושב עכו והמרא דאתרא פסק שנוהגים בעכו כעיר שמוקפת חומה ולכן קוראים מגילה גם בט"ו (אגב, האם גם שאר הדינים נוהגים בט"ו כגון: משלוחי מנות וסעודת פורים?).

שאלתי היא: במידה ואני נוסע לשבת (בשעות הבוקר המאוחרות-צהרים) לעיר שאינה מוקפת, האם אני מחויב לשמוע קריאת מגילה בעכו בבוקר של ט"ו?

תשובה

שלום לך

1. אכן בעכו קוראים מגילה גם בטו וכך נוהגים בכל שאר מצוות הפורים (משלוח מנות ומתנות לאביונים וסעודת פורים - אותה יש להקדים ביום שישי לשעות הבוקר.

2. אם היית בעכו ביום שישי בבוקר, בזמן עלות השחר - הנץ החמה, התחייבת בכל דיני הפורים גם ביום טו.

בברכה דוד לוי