משנה מקום - משנה מזל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/03/15 21:32 י באדר התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

הריני מתגוררת בצפון בדירה דיי מרווחת, כ 100 מ"ר. וכמו לכולם יש לי ימים טובים ויש פחות. חברתי משכנעת שחסום לי המזל בגלל הדירה ומשכנעת אותי לעבור לדירה מול "בית חב'ד", כאשר הדירה שם היא קטנה בהרבה, כ 60 מ"ר. (מבחינת העלויות זה אותם עלויות, רק צריך להוסיף על הובלה ושיפוץ הנזק שילדיי עשו לבית הנוכחי) אני חושבת שאם ה' החליט לעשות לי נס או הפוך נסיון - זה לא משנה איפה אני גרה, כמו שזה לא משנה מה צבע החולצה שאני לובשת.

אשמח לדעת מי לדעתך צודק אני או חברתי?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

שלום

הרמב"ם הסביר ששינוי מקום או שם הכוונה היא שהאדם משנה את דרכיו עד שלא ניכר מקומו הקודם ושמו.
לכן העיקר הוא המידות ויראת השמים, ולא המעבר הפיסי למקום אחר, אלא אם יש טעם נוסף בכך כגון שיש שם קהילה יותר תורנית.

בהצלחה