שם לבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/03/15 20:14 י באדר התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בע"ה אני עתידה ללדת בת בעזרת ה"!

רציתי לשאול האם -"רותם" זה שם טוב?

האם זה שם חיובי?

מה הרב ממליץ?

תודה רבה...

תשובה

שלום וברכה

שם טוב הוא שם שההורים אוהבים, ובעזרתו הם מביעים את אהבתם לילדיהם, והוא נמצא במסגרת השמות המבטאים את עולמנו ואמונתינו.
השם "רותם" הוא בוודאי שם כזה, ואם אתם אוהבים אותו ראוי שתתנו את השם הזה לבתכם שתיוולד בעזרת ד'.
רק להזכיר: אין השפעה משמעותית ל"שם טוב". ההשפעה המשמעותית על עולמה של בתכם העתידה להיוולד נעשית מכוח האהבה הגדולה שאתה מעניקים להם, מטיב הקשרים האוהבים ביניכם ההורים, ומטיב החינוך שתעניקו לה. תמיד תשימו את זה מול עיניכם, ואל תבנו את עתידה על הנחה כאילו ל"שם הטוב" יש משמעות גדולה בחייה.

כל טוב והרבה שמחה