כשרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/03/15 19:47 י באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

קנינו סכו"ם לבית *תוצרת חוץ*, החלק התחתון שאיתו אוכלים הוא ממתכת והחלק העליון יותר, שאותו מחזיקים, מפלסטיק. איך מכשירים אותו?

בנוסף, קנינו גם טוסטר חדש, תוצרת חוץ גם הוא. שמעתי שקומקום תוצרת חוץ אפשר להכשירו על ידי כך שאדם יהודי מפרק ומרכיב מחדש חלק מסויים מהקומקום, האם זה חל גם לגבי הטוסטר? ואם כן, האם יש דרך קלה ונוחה לעשות זאת בבית? ואם לא, אז מהי הדרך שאוכל להשתמש בו?

תשובה

שלום וברכה

א. את הסכו"ם צריך לטבול, בשל חלק המתכת שבו, והעובדה שיש לו חלק עליון של פלסטיק אינה מונעת את הטבלתו ואת הכשרתו בדרך זו.
ב. יש מחלוקת גדולה בין רבני דורנו בנושא טבילת מכשירים חשמליים. אני סובר כמיעוט הטוען כי כלל אין חובה לטבול כלים חשמליים, וחובת הטבילה לא תוקנה עליהם. לרוב הגדול הסובר שיש לטבול כלים חשמליים יש שתי אפשרויות: האחת היא כפי שכתבתם, אם כי איני חשמלאי ואיני יודע מה ניתן לעשות בטוסטר; השניה היא לטבול אותו כפי שהוא ומיד לייבש עם מייבש שיער, והתומכים בדרך זו טוענים כי לא נוצרת שום בעיה.

כל טוב