נישואים בהצגה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/03/15 09:17 י באדר התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

רציתי לשאול- בנוגע להצגות ותיאטרון

האם כאשר "גבר מציע לאשה להתחתן עימו" כחלק מההצגה - ולכאורה האשה מקבלת את הטבעת - האם הנישואין תופסים?

תודה רבה ויום טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שהכל יודעים שזו הצגה ואין כאן אפילו הוו"א של נישואין, ואין כאן עדים למעשה רציני, א"כ אין בכך נישואין, אבל בודאי שאין זה מהראוי לעשות כן.
אין לדמות זאת לדין קדושי שחוק שבהם החמירו יותר, מכיוון שבקידושי שחוק היה מעשה בין שניים, שיתכן שהוא אמיתי, ועל כן נשאלה שאלה האם אומדנא דמוכח מספיקה לבטל (רמ"א סי' מב סעי' א), אבל בנדון דידן אין כלל מעשה בין שניים, אלא כל יום הם מתקדשים כמעשה יום יום בהצגה, ועל כן נראה שאין לחוש לכך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ