יהדות וגיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/02/15 20:48 ט באדר התשעה

שאלה

שלום רב,

מעבר לעקרונות בני נח, לאן מפנה היהדות את הגויים אשר מאמינים בה'?

בהנחה וגוי מאמין בה', אל הנצרות אין לשלוח אותו מאחר והיא עבודה זרה, והאיסלאם אף הוא מציע פרשנויות שיש בהן סטייה מדרכה הטהורה של התורה.

האם התשובה היהודית לגויים המאמינים בה' היא פשוט למלא את חוקי בני נח ולהשאר חסרי קהילה דתית ושיוך דתי? מהי תשובת הרב לגוי שמאמין בה' ורוצה ללכת בדרך ישרה ומשמעותית?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ברור שאם יכול לשמור רק שבע מצוות - ייטב לו. אבל אם רוצה לקיים יותר, יכול להתקרב לגיור (אם ברצונו לשמור את כל מצוות ה').

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ