צניעות, הרקדה ביישוב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/02/15 22:19 ז באדר התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אצלנו ביישוב עושים כל ראש חודש הרקדה הבעיה היא שההרקדה נמצאת במגרש במקום פתוח. כמובן שיש הפרדה בין הבנים לבנות אבל מי שעובר מהצדדים יכול להסתכל על הבנות רוקדות. מה לעשות? לרקוד? אני קצת מרגישה לא בנוח עם זה אבל יש המון דוסיות שכן רוקדות אז זה נראה לי בסדר.. מה לעשות?

תשובה

שלום

אם על מנת להביט בכן רוקדות צריך לעשות מאמץ, והדבר אינו אפשרי בנקל- אזי מותר לרקוד. הלעיטהו לרשע וימות.
אולם אם עובר ושב תמים יכול לראות אתכן ללא מאמץ, וכגון שמדובר במגרש צמוד לרחוב ללא מחיצה, אזי בזה יש להמנע מלרקוד ולהחטיא את הרבים.

כל טוב