מזוזות - משעת קנייה או משעת כניסה לבית ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/02/15 08:02 ה באדר התשעה

שאלה

שלום רב !

בשעה טוב ומבורך אחרי עשן ים וחצי קבלתי אתמול מפתח לדרתי ההחדרה מהקבלן ואני מתכוון להכנס בסמוך לפסח ועד אז רק מארגן ומסדר

השאלה מתי כדאי ורצוי לקבוע מזוזות בדירה שלי?

תודה מראש ותבורך !!!

סיסיאי

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכה גדולה ויישוב טוב במקומך החדש.

נושא זה נתון במחלוקת הפוסקים. המגן אברהם (לט, א) כותב כי החובה קיימת רק משעה שגרים בבית. פוסקים מאוחרים יותר, כגון הרב פרנק זצ"ל, כתבו שעם הכנסת החפצים - הדבר הופך לבית.
נראה לי כי רצוי לקבוע לפי הזמן המוקדם יותר, בברכה, כיוון שבוודאי אין איסור לקבוע את המזוזה משעה שמכניסים את החפצים.

כל טוב