מסחר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/02/15 16:13 א באדר התשעה

שאלה

שלום הרב

האם מותר לתת פקודה לקניית מנייה והמנייה תגיע לשער הזה בשבת האם זה נחשב כמו קנייה או שזה בעצם כמו שעון שבת?

ושאלה שנייה אם כבר אני נמצא בתוך העסיקה והבורסה סוחרת בשבת האם זה מותר או שזה נכנס לאיסור "למעו ינוח שורך וחמורך"?

ושאלה שלישית מי שסוחר עם הרבה כסף או מי שאינו יודע לסחור והבנקאי בבנק הכניס אותו למניה לאורך זמן, מה יעשה?

אם הוא יצא ויכנס כל הזמן זה גוזל המון כסף וזמן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אפשר לתת פקודה כזאת אם הבנקאי הוא גוי, אבל יהודי אסור.
ב. אם העסקה נעשית בחו"ל אין בעיה. בארץ אין להשקיע במניות אלו.
ג. כנ"ל.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ