התמודדות עם יצר העריות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/02/15 23:32 ל בשבט התשעה

שאלה

בס"ד. שלום הרב, אני בן 16. במחילה, זה קצת מביך אבל אני חושב שזה המקום לשאול..

1. האם מותר לנאף ביד מבלי להוציא זרע לבטלה?

2. איך להימנע מהירהורים של עריות?

3. כתוב "כל המסתכל באצבע קטנה של האישה.." איך אני יכול כיום להתמודד עם זה?

תשובה

שלום

חזק ואמץ בעבודת ד'.

א. אסור
ב. להתרחק מתרבות של עריות כגון תכניות מדיה שיש בהם חוסר צניעות כלשהיא, לדבוק בחברה של תלמידי חכמים שיש בהם אהבת ד' ויראת שמים, להתפלל על כך בכל הלב, לשמור על הלכות ייחוד עם מחשב שיש בו אינטרנט ללא הגנה, ולהשתדל ללמוד תורה מספר קטן בכיסך בכל זמן שמתפנה לך
ג. אם ראית במקרה לא להסתכל במיקוד, ולעסוק בתורה בהרהור ובלימוד

כל טוב