כללי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/02/15 23:28 ל בשבט התשעה

שאלה

בס"ד. שלום הרב. אני בן 16.

1. רציתי לשאול, בהגדה על ארבעת הבנים. אולי הרב מכיר פירושים קצרים על כל בן מתוך הארבע (אולי חוץ מהחכם), למה דווקא הוא נחשב לכאורה להכי גרוע?

2. כתוב אל תרבה שיחה עם האישה ולא לשאול בשלומה וכו'. אז השאלה שלי היא אם האם מותר לדבר עם בנות באינטרנט כשאני יודע (באמת יודע!!!!) שאני לא איפגש איתן, לא אדע פרטים עליהן ואפילו לא אראה תמונה שלהן?

3.האם מותר לדבר עם בנות באינטרנט (וואטס אפ וכו') שאני כן מכיר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הקשר באינטרנט הוא מסוכן ובלתי ידוע, ואין כל צורך להיות בקשר עם "עב"מ". הקשר שהקב"ה רוצה הוא "פנים בפנים", כל קשר שלא ישיר שאין יודעים מי עומד כנגדך, הוא לא דבר טוב. אפילו תורה צריך ללמוד מרב, כיוון שכתוב "והיו עיניך רואות את מוריך". הקשר האמיתי הוא בראיית הפנים, כל ההתחכמות לדבר אנונימי הוא מסוכן ואין יודעים אלו מסרים מעוברים. על כן המנע מכל שיחות כאלו, אלא א"כ אתה מכיר את האדם שאיתו אתה מדבר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ