שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/02/15 18:00 ל בשבט התשעה

שאלה

כשאני מדריך בחור שהוא חוזר בתשובה, שמתקשה מאוד לא לעשן,

האם ניתן ללמד אותו שלהעביר אש מאש, זה יותר קל מאשר להדליק אש חדשה לסיגריה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא זו הדרך. אין להתיר איסורים בשבת. אין להבדיל בין דברים קלים וחמורים.

הדרך היא להבין שתשובה זה תהליך: דרך ארוכה וקשה שצריך להתקדם בה.
כמו שמטפסים על הר - צריך לעלות במתינות כדי לא לאבד את הכוחות, כך בקבלת המצוות לא צריך לקפוץ רחוק מדי, מפני שעלולים ליפול.
אם מנסים להשיג יותר מדי בבת אחת - עלולים להפסיד הכל.
לכן תסביר לו שיתקדם בתהליך הדרגתי: כל פעם סיגריה פחות. עד שיתמלא כוח לחדול לעשן לגמרי בשבת (וביום חול...)

בהצלחה!!!