שמירת הברית ושמירת העניים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/02/15 22:51 כט בשבט התשעה

שאלה

שלום הרב שמי צ.

בערך כבר שנה אני חוטא בשמירת הברית והעניים

אני כול פעם אומר שאני יתחזק ואני לא מצליח הגעתי למצב שעברתי על שמירת הברית והעניים ביום כיפור ובראש השנה וזה ממש חמור מבחנתי והגעתי למצב שכבר לא בא לי להתפלל ללמוד תורה אני לא מצליח להתרכז בגמרא בקיצור מדרדר אני מרגיש שבסוף אני לא יצליח להיות דתי ואני יהיה חילוני ואני בתוך תוכי רוצה להיות דתי כול סוף שבוע שאני מגיע מהישיבה אני חוטא בשמירת הברית והעניים וכול פעם אני אומר לעצמי שאני יתחזק ויפסיק עם זה היום אני מרגיש אחרי שאני עושה את זה שלא משנה מה אני יעשה כמה שאני ילמד אני לא יצליח זה קרא לי היום שעברתי על חטא שמירת הברית והעניים ולפני שבוע שעברתי על החטא לקחתי על עצמי להתחזק למדתי תורה הלכות קראתי תהילים התפללתי לה' שיעזור לי וזה פעם ראשונה שאני מבקש ממנו אני כול מנסה ובסוף חוטא ממש בא לי להתחזק וקשה לי עם זה שאני חוטא ואני מרגיש שזה לא מפריע לי אבל בתוכי זה מפריע לי שאני עובר על ההלכה אני מרגיש שהחיים שלי נדפקים בגלל זה ואם תגיד לי להתרחק מהטלפון והמחשב זה לא יעזור ניסיתי אני מקווה שתוכל לעזור אני ממש מרגיש שה' לא רוצה אותי בכלל ולא רוצה שאני יתחזק אני מרגיש גם כאילו החיים שלי כפולים כול מי שרואה אותי אומר איזה צדיק אתה וכו' ואז אני מגיע הביתה וחוטא ואני ממש מרגיש רע אם זה מקווה שתוכל לעזור לי הרב בברכה צ.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אל תקשור בין המצוות ובין העבירות.
אם אדם מתפלל יפה ואוכל חזיר - יש לו מצווה על התפילה ויש לו עבירה על החזיר. המצווה לא מבטלת את העבירה והעבירה לא מבטלת את המצווה.
כל הדברים הטובים שאתה עושה, כל מה שאתה מתנהג כצדיק, עומד לטובתך ולא נמחק בגלל העבירות שלך.
מבחינת הקב"ה: התפילה שלך היא תפילה לפי מה שאתה מתפלל.
הלימוד שלך הוא לימוד לפי מה שאתה לומד.
הקלקולים שלך לא מבטלים את כל הדברים האחרים הטובים שיש בך.

זו גם הדרך לתקן: גם אם אינך מצליח כרגע בשמירת הברית ושמירת העיניים תנסה לעשות הרבה דברים טובים אחרים שאתה יכול.
במקום להתמקד בחטאים שלך ולהכנס ליאוש ודיכאון, תתמקד בדברים הטובים שבך - מהם תתמלא גאווה ושמחה כמה טוב אתה.
אתה יודע שאתה דווקא מוצלח מאוד בהרבה דברים אחרים, אתה טוב וצדיק בהרבה מצוות אחרות, אתה צריך להתמלא אושר על רוב מעשיך הטובים לכבוד ד': מכאן תשבע ששון ושמחה, כוח וגבורה להתגבר גם על הקשיים שלך.