תורה ועבודה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/02/15 13:14 כט בשבט התשעה

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

אדם שלא מתאים לו ללמוד תורה כל היום כיצד ינהג? תורתו קבע ומלאכתו עראי או שגם מלאכתו קבע ותורתו קבע אפשרי? והאם יוכל לצאת ת"ח בשני המקרים?

תשובה

שלום

לעולם תורתו קבע ומלאכתו עראי כהדרכת חז"ל, אלא שיבחר בתורתו כיוונים שהוא מסוגל לעסוק בהם כפי רמתו.
עיקר המשמעות של קבע ועראי הוא במתן החשיבות לדבר, דהיינו שהתורה היא החיים עצמם והעבודה היא הכשר הצרכים לכך. גם הקצאת הזמן נגזרת מזה, לעסוק בתורה בעיקר, ובמלאכה לעסוק כדי מחייתו ומחיית אשתו וילדיו.
אף במהלך העבודה עצמה ניתן לעסוק בתורה, במקצועות רבים.

כל טוב