שאל את הרב

בישול גוי

חדשות כיפה רבני כושרות 18/02/15 12:59 כט בשבט התשעה

שאלה

שלום רב.

רציתי לדעת האם במסעדה שבה יש בשר בהכשר מהדרין אך אין בישול ישראל(בעיקר בשיפודיות למינהן)

האם ישנה אפשרות לאכול שם? האם מועיל שישראל יניח את השיפודים על האש? הרי הכלים או המנגל טעונים הכשרה..תודה רבה!

תשובה

אשכנזים - די בהדלקת האש על ידי ישראל
ספרדים- 1. היהודי צריך לבשל את המאכל לפחות עד שליש בישול.
2. אם הגוי בישל אז הכלים צריכים הכשרה (שו"ע יור"ד קי"ג:ט"ז) ולכן אתה צודק- לא יעזור שהיהודי יניח על האש כאשר הרשת צריכה הכשר.

כתבות נוספות