הפסקת יחסי אישות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/02/15 20:55 כח בשבט התשעה

שאלה

שלום כב' הרב.

אישה שהפסיקה מיוזמתה יחסי אישות . למרות ויכוחים שקדמו לכך . האם זו עילה ישירה לגירושין ? מה אומר החוק לגבי חלוקת הרכוש אם קיימת הסכמה לגירושין ? תודה

תשובה

שלום

ככלל, אם אשה מורדת ואינה מסכימה לאישות בי"ד מתרה בה, ואחרי זמן מוגדר מפסידה ממון מכתובתה.
אולם יש לברר את המקרה בבי"ד, משום שיש טענות שלה שיכולות למנוע הפסד כתובה כגון מאיס עלי (במקרים מסויימים) ועוד.
חלוקת הרכוש ותשלום מזונות הם בכל מקרה לגופו, לפי טעם הגירושין וההסכמים שלפני ואחרי.

כל טוב