שאלת המשך על מדריך קרב מגע לנשים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/02/15 14:04 כח בשבט התשעה

שאלה

שלום הרב.

בהמשך לשאלה https://www.kipa.co.il/ask/show/317723-מדריך-בחוג-קרב-מגע-לנשים

משתמע שם מלשונו של הרב שהמניעה היא מציאותית:

אילו היו הרחובות לא בטוחים אז דבר כזה היה מותר.

א) מה היא רמת הסכנה העקרונית בה נתיר לאישה ללמוד מגבר?

האם וודאות למצב שבו אדם יינסה לגעת באישה יאפשר לנו להתיר?

ב) האם באמת המציאות שלנו כזו מוגנת?

הצבא איננו רלוונטי לבטחונה של אישה מסכנת אונס,

והמשטרה בד"כ מגיעה למקרים אלו רק למפרע -

וכמות הנשים שנחשפות לפגיעה מינית לפחות ברמת המגע איננה מיעוט זניח.

לכל סטטיסטיקה בנושא אישי ורגיש כזה יש בעייה מתודית, וזה לפני שמתחילים לדון על מקרים שקורים ואין דיווח. אולם בין הסטטיסטיקות הקיימות לבין עדויות אליהן נחשפתי לא נראה שבת דתית בחברה שלנו איננה חשופה לסכנה.

כיצד הרב מעריך את הסכנה של בת, אפילו בת דתית, להיות במצב שבו היא מותקפת מינית?

אולם אלו השאלות הקטנות, כאשר השאלה הגדולה היא:

ג) גם אם מדובר בתוספת שמירה, מדוע לא מדובר בחובה הלכתית כאשר מדובר על לימוד אצל מדריכה? האם אין כאן חובת "ונשמרתם"?

תודה רבה.

תשובה

שלום

לו היה מדובר בסכנת נפשות יום יומית ללכת ברחוב, והיה צורך חיוני ללכת ברחובות ואי אפשר להמנע מכך, ואנשי מקצוע היו מעריכים שרק באימון מעין זה תהיה הצלת נפשות, אזי לדעת הש"ך (וכן הלכה) היה מותר.

המציאות שלנו מוגנת מאד, אונס ורצח נשים הוא דבר שאינו קורה כל כמה שעות, ורוב מוחלט של הנשים מוגנות ברוב ככל הערים בימינו.

תוספת שמירה כאשר אין רצח אחת לאלף, אינה דוחה איסור.

כל טוב