מה יעודנו בעולם?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/02/15 12:14 כח בשבט התשעה

שאלה

איך נבין מה היעוד ומה המשימה שלנו בעולם הזה הרי יש הרבה אנשים שמתים בלי לדעת ולעשות את משימתם בעולם ואיך אני אנחנו בתור נערה בת 15 איך אני אמורה לדעת מה המשימה והיעוד שלי שלנו בעולם אני יודעת שזה פזיז ושזה תהליך אבל אני אמורה לחכות שמשהו יקרה?!

תשובה

לק"י

שלום לך מוריה!
דבר ראשון, סליחה אם התעכבנו מעט עם התשובה, בטח כשמדובר בשאלה כל כך גדולה שבעצם עוסקת במה אנחנו עושים פה בעולם הזה.
את המשימה הכללית שלנו, במתוקף זה שאנחנו עם ישראל, אנחנו מכירים.
השאלה, כמו שעולה מתוך השאלה שלך, נוגעת ברובד האישי.
שאלה שזוכים לא לקבל עליה תשובה שמראה מה הייעוד והמשימה האישית שלנו.
למה זוכים?
כי אם היינו יודעים מה הייעוד והמשימה לשנו היינו מתמקדים בזה ולא עוסקים גם במשימה הכללית.
ברור שהמשימה האישית נמצאת בתוך התחום של המשימה הכללית אך "טוֹב אֲשֶׁר תֶּאֱחֹז בָּזֶה וְגַם מִזֶּה אַל תַּנַּח אֶת יָדֶךָ" (הלץ, פרק ז´, פסוק י"ח).
אז איך אנחנו אמורים לדעת מה הייעוד והמשימה שלנו?
להסתכל בכל אותן מתנות קטנות שה´ נותן לנו.
ה´ נותן לנו כוחות, כישרונות ויכולות שונות שייחודיים לנו (ואגב, גם חסרונות, אבל איך, זה כבר סיפור אחר).
לכן, אין אולי משהו כללי שמאיר ואומר "זה הייעוד וזה המשימה", אבל כן יש מתוך המציאות אפשרות לראות את זה.
האם זה וודאי? לא, אבל ה´ לא נתן לנו כוחות ייחודיים סתם, אך צריך לדעת שיש עוד משהו.
מה? הסביבה.
מה הכוונה? לפעמים המשימה שלנו והייעוד קשורים בשפעה שלנו על הסביבה ולא רק במהה´ חנן אותנו.
זה שילוב.
שילוב של המעגל של האדם ועצמו והמעגל של הסביבה, של אדם וחברו (כשברור שהמעגל והקשר עם ה´ הוא זה שעומד מעל).
אז מה עושים כדי לגלות מתוך הכלים האלה (הכישרונות, היכולות, החוזקות וכד´) את הייעוד והמשימה שלנו?
כמו שכתבת, זה תהליך. תהליך של בירור הן של כל אותם דברים וגם איך אנחנו משתמשים בהם בצורה הכי טובה.
ברור שי פה עוד המון מה להרחיב, אך אלו הדברים בגדול ואם תרצי שנרחיב בזה, שנסביר עוד או אם יש שאלות בעניינים נוספים תרגישי חופשי לפנות ולשאול.
הרבה הצלחה ומי ייתן ותמצאי את המתנות הקטנות שה´ נתן לך ותאירי את העולם בנשמה הגדולה שנמצאת בתוכך!
נתנאל
netanelweil@gmail.com