הריון ושלום בית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/02/15 07:48 כח בשבט התשעה

שאלה

שלום הרב,

אני בת ... והתחתנתי עם בעלי בן ה... לפני כ... חודשים.

לפני כשבועיים חלה ביני לבין בעלי ריב. הריב היה על זה שהוא מרגיש שאני לא מראה לו אהבה ולא מקשיבה לו ולכן הוא "ברח" מהבית לימים מעטים. כשחזר כל אחד לקח על עצמו את מה שהוא לא טוב בו והשתפר.

מאז עברו שבועיים ובאמת אני לא משקרת נורא השתניתי לטובה, הגישה שלי כלפיו השתנתה אני מראה לו אכפתיות וכו', כנראה שאז לא התרגלתי עדיין להגדרה של "נישואים" אבל הכל בסדר ב"ה.

הוא ביקש שאני יאריך את החצאיות שלי הארכתי הכל באמת שירגיש טוב בבית. אבל אתמול צצה שוב בעיה-

חשוב לי לציין שלפני כ-3 חודשים הפסקתי את הגלולות שאני לוקחת בכוונה של שנינו להיכנס להריון!

בעז"ה יום חמישי אני צריכה לטבול במקווה אז כשאמרתי לו את זה הוא אמר שהוא לא רוצה לקיים יחסים ללא מניעה. אני אמרתי לו שאני לא מוכנה לחזור לגלולות גם כי זה משפיע לרעה על הגוף וזה לא היה לי טוב וגם כי אני רוצה להיכנס להריון(הכל בידי שמיים), אך אז הוא אמר אוקיי אז אני ישתמש בקונדום.

הרב אני לא רוצה שהוא ישתמש בקונדום אני לא רוצה זרע לבטלה ואני גם מאוד רוצה להיכנס להריון אך הטענה שלו כרגע זה שהוא עדיין מתאושש מהריב ורוצה להיות שלם כשירצה להביא איתי ילדים וכרגע הוא לא רוצה.

בבקשה הרב תעזור לי אני לא יודעת מה לעשות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתם צעירים מאוד. גם את וגם בעלך צריכים קודם כל לדעת להיות זוג מסור ונאמן. לא נכון להביא ילד כאשר עדיין לא נבנתה זוגיות ברורה. הילד עלול להקשות על בניה טובה של הזוגיות.
לכן נראה שיש טעם רב בדברים של בעלך.

רוב העולם לא מוצא חשש בריאותי ממשי בנטילת כדורים למניעת הריון.
מליונים של נשים לוקחות כדורים. את צריכה להתיעץ עם רופאת נשים למצוא מה שנכון לך.

אמנם יש מצווה ללדת ילדים, אבל זו מצווה שמוטלת על הגבר, לא עליך.
הקושי שלו להסכים לילד משותף כשהוא לא שלם לגמרי עם הרעיון, נראה מוצדק מאוד.
יש לכך גם הצדקה הלכתית.

עייני במאמר של הרב שרלו
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=20340