זוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/02/15 23:02 כז בשבט התשעה

שאלה

שלום יש לי בעיה שמטרידה אותי וזו היא בעיית החתונה או הזוגיות או יציאה לדייטים אני נער בן 19 שיעור א ויש לי מחשבות בראש על זגיות אני מוטרד מזה מאוד ואני לא יודע אם אני רוצה לצאת כבר לדייטים או לא ויכול להיות שאני טועה וברגע שאני התחתן אניתאום יגלה שעשיתי טעות אבל אני מרגיש שאני בנוי ואני כבר יכול להתחתן. השאלות הן למה אני מרגיש ככה את הבלחיות הזאת האם זה לגיטימי ואני צריך לפעול או שלא וללמוד תורה ואם זה ךא הזמן ואני סתם מודאג אז למה אני מוטרד מזה ואיך אני משכיח את זה ממני תודה רבה אשמח לתשובות גם עמוקות ואפילו ארוכות אני מוכן לזה כי זה צאוד מטריד אותי ואני בלי נדר אקח כל מילה של הרב ויפנים תודה מראש

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

להתחתן זה מצוה חשובה וגם צורך טבעי,

אבל כל דבר בעיתו, אם יש לחץ לחץ, זה לא טוב, צריך להמתין, להתמלא בתורה וממקום שלו להתחיל את הפגישות.

בברכה,

דני ארגמן