גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/15 18:52 כו בשבט התשעה

שאלה

שלום,

לפני חזרתי בתשובה עבדתי בקניונים בחו"ל. הייתה תקופה שלצערי פחות הקפדתי על רישום מוצרים (בכוונה ולא בכוונה) שנמכרו ולעתים שמתי כסף לעודף ולקחתי לעצמי בצורה שגרמה לכך שגזלתי מן המעסיק.

ניסיתי להשיג את המעסיק ללא הצלחה, שמעתי שהחברה גם נסגרה. (**אני גם חוששת מאפשרות של לדווח לו על כך מתוך חשש שיאשים אותי שגזלתי ממנו סכומים גדולים יותר). ניסיתי לחפש אותו דרך אנשים שעבדו שם ודרך איתור כתובתו (לא ברור אם הכתובת הזו בחו"ל עדכנית לאור סגירת החברה והשמעות על עזיבתו) ואף מצאתי את אשתו בפייסבוק, ניסיתי לתקשר אתה מספר פעמים אך היא לא הגיבה.

מה עליי לעשות במצב כזה? האם אני יכולה לתרום סכום משוער לצדקה?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

לכתחילה אם יש מקום שהוא יכול להנות עדיף. אם אינך יודע אפשר לתת לצרכי רבים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התןורה והארץ