ברכת אשר יצר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/15 10:23 כו בשבט התשעה

שאלה

בס״ד

1. בבית הספר אין לי נטלן אז אני שותף ידיים עם סבון ונוטל בברז אבל לאחרונה שמעתי שאסור ליטול ידיים בשירותים אז יש איזה שהו פיתרון? אני בבית ספר חילוני ולא דואגים לדברים האלה

2. אני לא בטוח אם אני זוכר נכון אבל אני חושב שקראתי שאין ליטול ידיים על מקום שהולכים בו בני אדם ובבית אני נוטל ידיים בחלון שבחדרי והמים נופלים על הגג ומשמה יורדים לרצפה של הגינה שלי ששמה הולכים בני אדם האם זה בסדר?

3. בשבת כשאני נוטל ידיים בחלון יש חשש שהמים מהנטילה יגיעו לגג שמתחת לחון ומשמה לרצפה וליד הרצפה יש אדמה שהמים יכולים להגיע לשם.. יש בכך חשש לחילול שבת או שזה בסדר לעשות כך?

תשובה

בסד

שלום וברכת ד

א. אפשר ליטול ידים ולברך לאחר מכן.
ב.אם זה נבלע באדמה אפשר.
ג. אם זה עוב ממקום למקום אפשר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי