זיווג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/02/15 20:38 כה בשבט התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב..

רציתי לדעת חוות דעת רבנית בנוגע לזיווג שלי.

יש לי חברה כמעט שנה שהספקנו להיפרד ולחזור 5 פעמים,

כולם באו ממני מכיוון שההורים שלי לא רוצים בקשר הזה בטענה שהיא לא הולכת צנוע שדווקא היא הולכת צנוע וגם בטענה שההורים שלה גרושים אז שאני ״לא אכנס למיטה חולה״..

וגם שהמשפחה שלה לא משהו שזה די נכון,

עכשיו בכל פעם שאנחנו ביחד זה מרגיש לי רע עם הקשר הזה וכאשר אנחנו לא ביחד זה מפריע לי ורוצה לחזור ואני בכל פעם מוצא את עצמי בדיכאון ולא יודע מה לעשות כבר..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ילד קטן תלוי בהוריו, אדם בוגר יוצא לעצמאות.
התורה אומרת "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו".
הקמת משפחה זו אחריות.
הקמת משפחה זו החלטה לקחת את החיים שלך בידיך - אתה אדם עצמאי.
אחד הצעדים הראשונים לעצמאות זה השחרור מהתלות בהורים.

חייבים כמובן במצוות כיבוד הורים. צריכים לשמור על קשר משפחתי חם וחזק. זה נכון וחשוב מאוד.
אבל עושים זאת כאדם עצמאי שמדבר עם ההורים כבוגר אל בוגר, ולא כילד קטן שתלוי בדעת הוריו.

נראה לי שנכון עבורך לקחת יעוץ מקצועי אצל פסיכולוג או עובד סוציאלי. הם יסייעו לך לזהות את הקשיים שלך וללמוד לצאת לעצמאות הראויה לך.