תפילת שחרית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/15 11:00 כד בשבט התשעה

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב,

אני נוהג להתפלל מידי בוקר במנין שחרית שמתחיל בשעה 6:30 עד 7:35, אישתי מתחילה בקרוב לעבוד בעבודה שאני יצטרך להסיע אותה בשעה 7:20 זאת אומרת שאני יאלץ לפספס 15 דקות מזמן התפילה שזה יוצא פחות או יותר לאחר תפילת שמונה עשרה סמוך "לנפילת אפים" , בבית הכנסת שלנו יש מנין נוסף שמתחיל בשעה 5:15 שאלתי אם יש לי התר להתפלל במנין הפועלים למרות שאני לא עובד אך זה נחוץ לשם עבודתה של אישתי שאני צריך להסיע אותה לעבודתה.

חשוב לי לציין שאני לא רוצה לגרוע מסוף תפילת השחרית במנין השני ולכן שאל לגבי מנין הפועלים אם יש לי אפשרות להתפלל בו,

מודה לך מראש על התשובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תפילה לפני הנץ היא רק בדיעבד.

לכן לכתחילה תתפלל במנין של 0630 ותצא לפני סוף התפילה (כמובן יש להשלים את התפילה בבית).