שבת פרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/15 08:45 כד בשבט התשעה

שאלה

שלום,

כידוע יש לנו שבתות מיוחדות ולכל אחת מהן סיבה לתזמון שלה:

שבת שקלים - לפני ראש חודש אדר כדי להזכיר על מחצית השקל

שבת זכור- בשבת הסמוכה לפורים, כדי להסמיך מעשה המן למעשה עמלק

שבת החודש - לפני ניסן כדי להורות ולהזכיר את החודש הזה

אך מעולם לא הבנתי למה פרשת פרה נקבעה להיות בשבת שלאחר פורים. (וכן, למה אנחנו מצווים בכלל לקרוא אותה?)

אשמח לביאור - תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בזמן בית המקדש הייתה קיימת חובה להיטהר לפני הרגל, ולכן קוראים פרשה זו, העוסקת בטהרה, כאשר מתקרב חג הפסח. במדבר סיני שרפו את הפרה האדומה סמוך לחודש ניסן, כדי להזות באפר הפרה על בני ישראל מיד לאחר הקמת המשכן, כדי שיהיו טהורים ויוכלו להקריב את קרבן הפסח. בקריאת פרשה זו כלולה כוונתנו להתפלל לה' שיטהר אותנו במהרה ונזכה לעבוד אותו בבית המקדש.
(מתוך האתר של ישיבת בית אל)

ועיין עוד
http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/1107105