גר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/02/15 11:02 כג בשבט התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב. שאלה שלי מה זה גיור לפי הההלכה אשמח עים תענה לי

תשובה

בס"
ד
שלום וברכת ד'

גר על פי ההלכה זה אדם שבא לפני בית הדין והם (או שלוחם) הסבירו לו מהי יהדות ועם ישראל, והוא הבין את הדברים וקיבל עליו שמירת מצוות בפני בית דין מישראל. אם הכל מתנהל כשורה בית הדין ישלחו אותו לברית או הטפת דם ברית (תלוי במצבו) וטבילה בפני ג' ויקבל עליו שוב עול מצוות. הכל צריך להעשות בבית דין רבני שיש לו מסורת פסיקה מדור דור.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ