ראיתי אתר לא צנוע באינטרנט - לבנים ולבנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/02/15 14:03 כא בשבט התשעה

שאלה

אני לפני שבוע בערך הגעתי לאתר לא צנוע באינטרנט בטעות ואני מנסה לדעת מה לעשות כדי להיפטר מכול המחשבות שטורדות אותי עכשיו בגלל האתר הז מה לעשות?

תשובה

לק"י

שלום לך!
ראשית, אני רוצה להגיד שאני חשוב שאתה גיבור.
היכולת לבוא ולומר שראית דברים לא צנועים באינטרנט הוא בהחלט לא דבר שקל לעשות, אבל עצם ההחלטה שלך לבוא לשתף הוא דבר עצום כשאתה הראשון שמרגיש את זה בהקלה שאולי אתה מרגיש אחרי ששיתפת, וזה עוד לפני התשובה.
כשמדובר במשהו שקרה באופן חד-פעמי צריך להכיר שכדי להוציא את כל המראות האלה מהראש צריך לדעת שיש שתי גישות לדבר, ונשתדל להביא שתי עצות לפי שתי הגישות.

[גישה ראשונה - עזוב]
כאנשים יש לנו נטיה לא קטנה לשקוע לתוך דברים, לטוב ולמוטב.
כשזה משהו טוב ברור שנחזק את זה (אבל עם עין אחת שצופה קדימה ומביטה על מה שמסביב כדי לא להתעלם מכל השאר) וזה גם קל לקיים את זה ולו מהצד שכל מעשה מלבה ונותן לנו עוד כח בערה לטובה.
כשמדובר במשהו שאנחנו רוצים לשנות ולהיטיב אנחנו שוקעים לתוך המקום הזה וזה מלבה את המחשבות בצורה שלא הכי טובה.
זה כמו להוסיף שמן למדורה.
נכון, זה לא תמיד פשוט לשמוע את זה, אבל זה לא שזה נעשה בכוונה.
זה להכיר במציאות שאנחנו שוקעים לתוך המחשבות האלו שלבסוף עלולות להתגלגל הלאה וגם להביא אותנו אולי לייאוש.
במצב כזה קצת יותר קשה להיטיב את עצמנו.
למה?
כי איך נעזוב את זה? זה תופס לנו את המחשבה.
לכן, צריך למצוא במה כן להעסיק את הראש ואת המקום המעשי, אם זה תחביבים או להעמיק בלימודים (קודש ו/או חול).
זה נראה הזוי, כי הרי אתה רוצה לעשות תשובה ושזה כבר לא יטריד אותך, אבל עצם העיסוק במשהו אחר יסית את המחשבות כך שלא תהיה מוטרד מזה יותר.
כמובן, שלעזיבת החטא הזו מצטרפים גם שאר השלבים של החזרה בתשובה: עזיבת החטא, חרטה, וידוי וקבלה לעתיד.
ב"ה מתוך מה שכתבת ניכרת החרטה והוידוי לכן נשאר עזיבת החטא והקבלה לעתיד שזה בעצם מה שאתה עושה כאשר אתה מסיט את המחשבות ומקבל על עצמך לא להיות במקום הזה יותר.
זו גישה אחת

[גישה שניה - סולל דרך חדשה]
כל מחשבה יכולה להעסיק אותנו לטוב ולרע.
יש אחד שיגיד שהוא לוקח דברים באיזי כשמישהו אחר באותו מצב יקרא לעצמו בטלן ויביא את עצמו לידי בטלנות לאור המחשבות האלו.
מה זה מלמד אותנו?
שלכל דבר יש צד חיובי וגם צד שלילי. לפעמים קל לראות את זה ולפעמים לא.
אז מה עושים במקרה זה? הרי ברור שלא צריך לראות מראות לא צנועים!
בתוך מה שקרה אתה למדת מן הסתם משהו לא קטן על עצמך. אם זה התחושה שזה נתן לך והרצון שלך אולי להקיא את זהמ תוכך.
באמת למגר את המחשבות האלו אחרי שראית.
אתה יכול לראות צד חיובי בכך שאתה בריא. אתה לא רוצה להיות שם!
לצערנו, בדור האחרון, כל הניסיון הזה של הצניעות והמראות האסורים כבר הוגדר לא פעם על ידי כמה כניסיון של הדור בה"א הידיעה.
ברור שזה לא קל ועצם התגובה הבריאה שאתה מראה בשאלה שלך מראה שאתה במקום טוב, גם אחרי המעידה הזו.
בנוסף, אני בטוח שגילית עוד דברים על עצמך ובמקום לנסות לכבוש את המחשבות אפשר לקחת אותם למקום של בנין.
איך?
חלק קשור למה שאתה מרגיש, ואם תרצה לכתוב לנו ושנעבוד על זה ביחד, אתה בהחלט מוזמן, וחלק גם קשור לקשר שלך עם הבורא.
איך?

[תְּפִלָּה לְעָנִי כִי יַעֲטֹף וְלִפְנֵי ה´ יִשְׁפֹּךְ שִׂיחוֹ, ה´ שִׁמְעָה תְפִלָּתִי וְשַׁוְעָתִי אֵלֶיךָ תָבוֹא, אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי בְּיוֹם צַר לִי]
לפעמים אחרי שאנחנו חוטאים, אם בשוגג ובוודאי במזיד, אנחנו מרגישים אי יכולת לבוא לפני הקב"ה בגלל מה שקרה.
והאמת, דווקא בגלל המקום הזה והתחושה של ´כלומניקיות´, אותה תחושה של עני שאין לו במה לבוא לפני המלך, גם אנחנו יכולים וצריכים לפנות לה´ בתפלה.
לא סתם מלמול של מילים מן הסידור אלא של עבודת הלב ושפיכת הנפש (ואפשר גם בלשון שלך בהתבודדות או בברכת "שמע קולנו" בתפילת שמונה עשרה).
לבקש מה´ שיעביר את המחשבות האלה מהראש ולהגיד ולהכיר בכך שרק ה´ יכול לעזור לנו בזה.
שלא יסתיר פניו בצרה הזו שמעיבה על היום שבו השמש זורחת עלינו ושביכולתה לרפא.
התפלה העמוקה הזו היא בהחלט מקום שפורק, כמו שכתבנו בהתחלה, שנותן לא מעט מרפא.

כמובן, יש עוד כמה עצות שאפשר לתת, אך אני מאמין שהעצות שרשמנו בהחלט יוכלו לעזור.
לסיום, יש תשובה נוספת שנוגעת בשאלה הזו שאולי תרצה לראות: http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=283524

מקווה שהדברים עזרו.
הרבה הצלחה ואל תתייאש!
שלך בהערכה גדולה,
נתנאל
netanelweil@gmail.com