גיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/02/15 18:29 יט בשבט התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לישאול העים מישהוא שהיה גוי והיתגייר. והיתגייר לפי ההלכה שמר ושומר תורה וימצוות ומעשים טובים.העים הוא יהודי לכול דבר. העים הוא ימשיך לעשות את רצון ה' יהיה לא עולם הבא כמו של כול יהודי .אשמח להסבר קטן כבוד הרב. תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

גר שנתגייר ששומר תורה ומצוות שכרו הרבה מאד, ובייחוד שהיה נכרי ועזב את דת אמו ואביו ובא להסתופף בצלו של הקב"ה הרי שכרו הרבה מאד. ויזכה לחיי העולם הבא כבני ישראל הכשרים. אולם אם חלילה לא מקיים מצוות הגיור יכול להזיק לו, מכיוון שקודם היה נכרי וכעת יהודי ונענש על כך שלא מקיים את המצוות.
לסיכום: גר שנתגייר ומקיים מצוות שכרו הרבה מאד.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ