שבת במשפחה מחללת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/02/15 13:36 יט בשבט התשעה

שאלה

שלום רב,

אני ואשתי התחתנו לפני כחצי שנה, ואנו שומרי שבת ומצוות. בתחילת הנישואין נוצרה מחלוקת לגבי השבת. משפחתה של אשתי איננה שומרת שבת ומשפחתי כן. לפני שהתחתנו אשתי הייתה רגילה ללכת לסבתה כדי לעשות שבת יחד עם כל משפחתה המורחבת (הורים, אחים, דודים, בני דודים וכו'). בתחילת הנישואין היינו הולכים רק למשפחה שלי מכיוון שהפריע לי מאוד לקבל חילול שבת במהלך סעודת השבת (שימוש בטלפונים בשולחן שבת, דיבור בטלפון, שימוש במצלמות וכו'). הדבר מאוד הטריד את אשתי ובעצתי היא שוחחה על כך עם אמה. כמובן שאמה הציעה מייד לערוך את השבתות אצלה בבית (מכיוון שבעייתי לבקש מכל המשפחה המורחבת לכבד את השבת) וכך עשינו במשך כל התקופה שבת אצל המשפחה שלי ושבת אצל ההורים שלה (יחד עם המשפחה המצומצמת: הוריה ואחיה) לסירוגין. בשבתות שאנחנו לא עם המשפחה שלה, אמה עדיין הולכת לסבתא. כעת, לאחר שכבר חשבתי שמצאנו פתרון ראוי והולם לבעיה, אשתי טוענת שעדיין מפריע לה שהיא לא עושה שבתות גם עם המשפחה המורחבת יותר ומבקשת ממני בכל זאת לוותר ולספוג את חילול השבת בשולחן השבת. יש לציין כי הדבר מפריע לי מאוד מבחינת פגיעה בכבוד השבת. נשמח לשמוע את עצתך.

תודה,

רון

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני מציע שתעשו אתם את השבת ותזמינו את האנשים לסעודה אצלכם, אבל מראש תגדירו שלא מעשנים ולא מחללים שבת בשלחן שבת. והכל יבוא על מקומו בשלום.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ