שבת במשפחה מחללת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/02/15 13:36 יט בשבט התשעה

שאלה

שלום רב,

אני ואשתי התחתנו לפני כחצי שנה, ואנו שומרי שבת ומצוות. בתחילת הנישואין נוצרה מחלוקת לגבי השבת. משפחתה של אשתי איננה שומרת שבת ומשפחתי כן. לפני שהתחתנו אשתי הייתה רגילה ללכת לסבתה כדי לעשות שבת יחד עם כל משפחתה המורחבת (הורים, אחים, דודים, בני דודים וכו'). בתחילת הנישואין היינו הולכים רק למשפחה שלי מכיוון שהפריע לי מאוד לקבל חילול שבת במהלך סעודת השבת (שימוש בטלפונים בשולחן שבת, דיבור בטלפון, שימוש במצלמות וכו'). הדבר מאוד הטריד את אשתי ובעצתי היא שוחחה על כך עם אמה. כמובן שאמה הציעה מייד לערוך את השבתות אצלה בבית (מכיוון שבעייתי לבקש מכל המשפחה המורחבת לכבד את השבת) וכך עשינו במשך כל התקופה שבת אצל המשפחה שלי ושבת אצל ההורים שלה (יחד עם המשפחה המצומצמת: הוריה ואחיה) לסירוגין. בשבתות שאנחנו לא עם המשפחה שלה, אמה עדיין הולכת לסבתא. כעת, לאחר שכבר חשבתי שמצאנו פתרון ראוי והולם לבעיה, אשתי טוענת שעדיין מפריע לה שהיא לא עושה שבתות גם עם המשפחה המורחבת יותר ומבקשת ממני בכל זאת לוותר ולספוג את חילול השבת בשולחן השבת. יש לציין כי הדבר מפריע לי מאוד מבחינת פגיעה בכבוד השבת. נשמח לשמוע את עצתך.

תודה,

רון

תשובה

שלום

הצעתי היא שתשוחחו על כך באופן מנומק עם המשפחה המורחבת, בנחת ובאהבה, ובע"ה יתקבלו הדברים.
אם לא, אינני רואה כיצד אפשר לשבת מול אדם המחלל שבת ולסעוד איתו תוך כדי כך, ולשוחח.
הרי לא היינו עושים כן עם אדם מושחת מוסרית, והוא הדין לעובר על אמונת הבריאה ויציאת מצרים, שהיא יסוד התורה המתבטאת בשמירת השבת.
את הצורך בתחושת המשפחתיות של אשתך תוכלו למלא בימי החול.

בהצלחה