שאלות בנושא שמירת נגיעה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/02/15 19:25 טו בשבט התשעה

שאלה

שלום רב,

אני עושה עבודה על : הפער בין ההלכה לבין איך שהחברה מכוונת את הציבור לשמור אותה.

כמה שאלות לי אליכם:

1. מדוע על פי ההלכה קיום יחסים לפני החתונה נחשב חטא ועבירה על ההלכה?

2. כיצד ניתן להגדיר את המושגים : שמירת נגיעה, מקווה ויחסי אישות. על פי ההלכה

3. מהי טבילת הרווקות ומדוע יש כמה דיעות לגביהן? האם היא מותרת? לא מותרת

מיותר לציין שאני בחורה חילונית ולכן אינני בקיאה בשאלות האלה.

אודה מאוד לעזרתכם.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הערה כללית על שאלתך, ההלכה היא לא הצעת מחיר גם לא מצע של מפלגה, והיא ממש לא תלויה בשאלה איך החברה מקבל אותה, אלא היא ענין מוחלט שלא משתנה עם הזמן, מה שמשתנה הן הנסיבות ובהתאם לכך הפוסקים דנים בשאלות חדשות.

לשאלותיך,
1. כתוב בתורה "כי יקח איש אישה ובעלה" צריך קודם קנין ויחוד האישה ורק אחר כך מותר ומצוה לקיים יחסים.
2. שמירת נגיעה - אסור לאדם לגעת שום מגע באישה שאינה אשתו. (פרט לאימו או ביתו)

3.אסור לרווקה לטבול, זה גורם למכשול, קיום יחסים לפני החתונה.

התורה מיחסת חשיבות למסגרת המשפחתית, וליחסי אישות, זה לא רק חובה והנאה אלא גם קדושה, וקדושה צריכה להיות מסודרת לפי כללי התורה.

בברכה,

דני ארגמן