קדושת הארץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/15 10:18 טו בשבט התשעה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שמעתי באחד השיעורים שהרב קוק אומר שיש קדושה עצמית לארץ ישראל ואינה קניין חיצוני. קדושה זו לדעת הרב קוק זצוק"ל היא לא מפאת המצוות הנוהגות בה. אם כן איך ניישב הכתוב במשנה "עשר קדושות הן ארץ ישראל מקודשת מכל הארצות ומה היא קדושתה שמביאין ממנה העומר והביכורים ושתי הלחם מה שאין מביאין כן מכל הארצות" משמע שהקדושה של הארץ קשורה במצוות ואין איזשהי קדושה עצמית בארץ.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ה'

המשנה מוסיפה על קדושת הארץ היסודית את קדושת המצוות המעשיות. בקדושה מעשית יש דרגות. יסוד דברי הרב קוק זצ"ל מבוססים על דברי הכפתור ופרח (פרק י).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ