המושג: "יום מסוגל......."

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/02/15 07:33 יג בשבט התשעה

שאלה

ישנם ימים בשנה שבהם לפי הבנתי יש יותר כוח לתפילותינו.

על ערב טו בשבט קראתי שזה יום מסוגל.....לפרנסה,זוגיות,ילודה

השאלה

איך מוציאים את הפוטנציאל מהתאוריה אל המציאות?

תשובה

שלום וברכה

אני מצטער לומר כי הנושא של "יום מסוגל ל..."
הוא בעל השפעה מאוד מאוד קטנה על המטרות שרוצים אותם, מול הדברים שהם דברים אמיתיים. הסגולה הטובה ביותר לזוגיות היא להכשיר את עצמנו לקראתה ולהשקיע במפגשים; לפרנסה היא לעבוד; ולילודה היא לעשות את מה שצריך לצורך זה. אין הבטחה שמי שעושה את הדברים האלה אכן יזכה בהם, אולם כאמור זו הסגולה הטובה ביותר לכל הדברים שרוצים אותם, ולא הימים המסוגלים.
שימו לב שמי שמפרסם את ה"ימים המסוגלים" הם בעיקר שרלטנים, שמטרתם להוציא כסף מהבריות.
ואם רוצים אז אפשר סתם להשתמש בימים המסוגלים האלה לתפילה עמוקה יותר ולפנייה יותר קרובה לקב"ה, אולם כל זה לאחר השימוש בסגולות הבדוקות שכתבתי עליהן למעלה: להיפגש, לעבוד, ולפעול בדרך הטבע.

כל טוב והרבה ברכה