תפילה על חולים שלא יודעים אם הבריאו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/02/15 14:23 יב בשבט התשעה

שאלה

שלום לרב,

לאחרונה שמעתי שאין להמשיך להתפלל לרפואת אדם שלא ידוע לי האם החלים כבר, משום שאם הבריא הדבר עשוי לגרום לו לחלות שוב.

האם אכן יש עניין כזה?

תודה,

אביה

תשובה

שלום וברכה

הסיבה שאין להתפלל לרפואת אדם שלא ידוע אם החלים כבר אינה נובעת מהעובדה שהדבר עלול להזיק לו. אנו כמובן לא יודעים כיצד התפילות פועלות, אך אין מקור לכך ואין סיבה להניח כי אם מתפללים על אדם תפילה שהיא בטעות - הדבר מזיק לו.
הסיבה שלא לעשות כך היא שהתפילה לא אמיתית. תפילה צריכה לנבוע ממקום נכון ומכוון, ואם אנו מתפללים כאוטומאט על מישהו שאין אנו יודעים את מצבו - זו תפילה שלא אמיתית, שיכולה גם להיות תפילת שווא, והיא משחיתה בנפשנו פנימה את היסוד הגדול של תפילת אמת, שההלכה והאגדה כל כך מכוונים אליה.
על כן, נכון מאוד להתפלל מעומק הלב על חולה שיודעים את מצבו ומבקשים מהקב"ה לשלוח לו רפואה שלמה מן השמיים, ובמקום בו התפילה אינה יונקת ממקום זה - להפסיק להתפלל, כדי שלא להשחית את כוח התפילה

כל טוב ורפואה שלמה לחולים