אני בקשר עם מישהו שחוזר בתשובה- להצטרף אליו?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 31/01/15 21:47 יא בשבט התשעה

שאלה

שלי שתי שאלות :

חבר שלי התחיל תהליך של חזרה בתשובה ואני ממש רוצה להיכנס לעולם הזה אבל אני מפחדת שאני עושה את זה מהסיבה הלא נכונה,אני מפפחדת לאבד את עצמי.אבל מצד שני אני כן רוצה לדעת ואני כן מאמינה וכן חושבת שדת זה דבר מדהים ואני רוצה להיות חלק הזה.אבל איך אני יודעת שאני לא עושה את זה רק בשבילו?

תשובה

שלום לך צדיקה!

יישר כוח על הכנות שבשאלה, תודה שפנית אלינו.
אם הבנתי נכון יש לך חבר שחוזר בתשובה. חזרתו תשובה גרמה לך לרצות לחזור בתשובה בעצמך. את לא יודעת האם זה מצד האמת, שאת רוצה באמת לחזור בתשובה או שזה בגלל הקשר שלך אתו.

אם היה מדובר בדבר פעוט, חיצוני, לא מהותי לחיים- כנראה שלא היית שואלת לא את עצמך ולא אותנו והיה הרבה יותר קל להחליט.
אכן, לחזרה בתשובה יש השלכות לחייך, לחיי משפחתך בעתיד וסביבה שלך.

אני אהיה יהודי טוב ואענה לך בשאלה- האם את יודעת מה זה לחזור בתשובה?
אני חושב שאם תלמדי לעומק, בלי סטראוטיפים, בלי סטיגמות מהי חזרה בתשובה מבחינת עומקה, מהותה וכו- השאלה האם לחזור בתשובה בגלל חבר לא תעמוד על הפרק..
ואני אסביר למה אני מתכוון..

ברגע שומר לנו "דוד חזר בתשובה"- הדבר הראשון שעולה לנו בראש זה אדם חשוך, כפוף, מסכן, בוכה עם סידור ביד, לא מעורה בחברה ועוד..
הזהו שלא..
חזרה בתשובה היא לא מסכנות- חזרה בתשובה זה חזרה לבריאות הנשמתית, לטבע המקורי שלנו.
תשובה היא שתי מילים- תשוב ה´ – לשוב לה´, טבע האלוקי שלנו, לטבע המקורי שלנו.
תשובה זה בריאות, זו שמחה, זה עוצמה, זה שליטה עצמית ומודעות עצמית בעצמך ובסביבתך.
אי אפשר לצמצמם נושא כל כך עמוק בתשובה של חברים מקשיבים.
אני ממליץ לך ללמוד על נושא התשובה, בצורה אמתית ועמוקה, רק לאחר שתלמדי את הנושא תוכלי בעצמך לענות על השאלה- האם לחזור בתשובה או לא.

לצורך העניין- אם חבר שלך אוכל גלידה שאת לא מכירה ואת מתלבטת אם את רוצה את הגלידה כי חבר שלך אוכל או כי את באמת רוצה- מה הדרך לדעת האם זה נכון?
אין מנוס מאשר לטעום מהגלידה, להכיר את הטעם בעצמך ולהחליט.
להבדיל מטעם גשמי, חזרה בתשובה זו השקפה, זו תובנה על החיים. המפגש אתה הוא על ידי לימוד.

את יכולה ללמוד כל ספר. אני יכול להמליץ לך על הספרים הבאים עם פירושים של בני דורנו- מסילת ישרים, ספר הכוזרי, ספר אורות התשובה של הרב קוק
כמו כן יש אתר של מכון מאיר באינטרנט שם יש אין סוף של שיעורים על מגוון נושאים- תבחרי את מה שמעניין אותך.

חשוב שתדעי שזהו תהליך. תהליך שלפעמים לא פשוט. לחשוב- זה לא פשוט, להעיז ולשנות הרגלים זה לא פשוט.

המון המון בהצלחה!!!

מקווה שנתתי כיוון כללי
אשמח לעזור עוד אם צריך
המייל שלי: elronza@gmail.com
פלאפון: 0524521552