איך אדע אם זה בעלי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 31/01/15 19:17 יא בשבט התשעה

שאלה

שלום.

אני בקשר מתקדם עם בחור, כבר יצאתי עם בחורים בעבר, ועל כל אחד ידעתי להגיד מדוע הוא לא הבעל שלי... אבל עליו, אין לי תשובה ברורה. מצד שני, אני לא יודעת בכלל אם הוא זה שאיתו אני רוצה להקים את הבית שלי..

איך אני אמורה לדעת בכלל? אני מפחדת שזה לא הוא, ושסתם אנחנו מבזבזים את הזמן.. וזה מונע ממני באמת להיפתח ולהפעיל את הרגש.. אני מפחדת להפגע.. ומפחדת לפגוע..

תשובה

שלום לך יקרה,
קודם כל שיהיה בהצלחה בחיפושים ובע"ה אני מקווה שתמצאי (או שכבר מצאת, מי יודע?) את בעלך בקרוב.
את מביאה סיטואציה שאני בטוחה שהמון בנות מתמודדות איתה במהלך הפגישות – את נפגשת עם בחור שוואלה, לא בטוח אם זה הוא אבל לא בטוח שזה לא הוא.
אז מה עושים? איך מחליטים?
נראה שהספק הזה שמכרסם בך, מונע ממך גם להיפתח כי כפי שכתבת את מפחדת להיפגע ומפחדת לפגוע.

הייתי רוצה באמת לגעת בסוף השאלה שלך ואז לרדת יותר לעומק:
בזוגיות יש משהו עצום וממלא. יש הרבה אושר, הרבה סיפוק. בכלל, להיות ביחד עם מישהו שאוהב אותך ואת אותו זה דבר עצום.
יחד עם זה, להיות בזוגיות זה להבין שיקרו מצבים שבהם בעלך יפגע בך ואת תפגעי בו.
כמובן שזה בד"כ לא קורה בכוונה, ולא מרוע לב חלילה, אלא באמת מתוך המקום הזה של שני אנשים שונים סה"כ שבאים ובונים בניין משותף.
יהיו חילוקי דעות, יהיו רגעים לא פשוטים – אבל זה יהיה ביחד (וכאן החלק הנפלא).
אז אני מבינה את המקום שלך ואת הרצון שלך לא להיפגע ולא לפגוע, אבל זה משהו שפשוט יקרה, לא משנה מה תעשי.
השאלה היא איך תתרוממו מכל דבר שכזה – איך כל מכשול פשוט יעצים את הקשר ביניכם.
זה ככה בקטנה לגבי סוף שאלתך.

לגבי השאלה הגדולה – איך את אמורה לדעת אם זה בעלך – אביא כמה שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך בתקווה שבע"ה הן יביאו אותך לידי החלטה נכונה ומתאימה:
1. האם את מצפה ממנו להשתנות אחרי החתונה? את צריכה להיות אמיתית עם עצמך ולבדוק: האם את מרוצה ממנו כפי שהוא היום או היית רוצה לשנות אותו? מדובר על כל בחינה: רוחנית, אופי, הרגלים. הכל.
2. האם בדקת לעומק את האישיות של החבר?
איך בודקים את זה? הנה כמה תכונות משמעותיות שכדאי לבדוק:
- ענווה: האם הוא מאמין שלעשות את הדבר הנכון חשוב יותר מאשר לשמור על נוחיות פרטית?
- טוב לב: האם האדם הזה אוהב לגרום הנאה לאחרים? כיצד הוא מתייחס לאנשים שאינו חייב להיות נחמד אליהם? האם הוא עוסק בהתנדבות כלשהי? האם הוא נותן צדקה?
- אחריות: האם אני יכולה לסמוך על האדם הזה, שיבצע את מה שהתחייב לבצע?
- שמחה: האם האדם הזה אוהב את עצמו? האם הוא נהנה מהחיים? האם הוא יציב מבחינה רגשית?
- האם אני רוצה להיות דומה לאדם הזה? האם אני רוצה לגדל איתו ילדים? האם אני רוצה שהילדים שלי יהיו דומים לו?
3. האם אתם חולקים אותן מטרות ואותם סדרי עדיפויות בחיים?
קיימות שלוש דרכים בסיסיות בהן אנו מתקשרים עם אדם אחר:
- "כימיה" והתאמה.
- תחומי עניין משותפים.
- מטרת חיים משותפת.
את צריכה לוודא שיש ביניכם תקשורת עמוקה ומטרה משותפת לחיים, על מנת שתוכלו לצמוח ביחד ולקיים את אותה המטרה ביחד, מתוך אותם סדרי עדיפויות.
4. האם את אוהבת אותו?
איך בודקים את זה? הרי אין אהבמטר שכזה. תשאלי את עצמך: האם אני מכבדת ומעריכה אותו? האם אני נותנת בו אמון? האם הוא יציב רגשית ואני מרגישה שאוכל לסמוך עליו? האם אני מרגישה רגועה ושלווה עם האדם הזה? האם אני יכולה להיות לגמרי אני עצמי? האם הוא גורם לי להרגיש טוב עם עצמי? האם את מפחדת ממנו באופן כלשהו? מרגישה לא בנוח לומר לידו דברים מסוימים?

כמובן שכל השאלות הללו הן הצעה, ואפשר להוסיף עליהן עוד ועוד.
אבל אוסיף את הדבר הכי חשוב ואיתו ארצה לסיים:
כתוב "לב יודע מרת נפשו" – הכוונה היא שהאדם יכול לדעת מתי טוב לו ומתי פחות. תקשיבי לעצמך באמת. תנסי למנן את כל רעשי הרקע ופשוט לשאול: האם זה מי שאני רוצה לחיות לידו את כל החיים שלי?
כמובן שיש דברים שצריך לתת לזמן לעשות את שלו, אבל כתבת שאתם בקשר מתקדם, כך שכתבתי את הדברים על סמך מה שאת כתבת.
שיהיה הרבה ב"הצלחה!
שבע"ה כל הספקות יפתרו
ובע"ה תזכי עוד השנה לעמוד תחת החופה מאושרת ובנחת
כמובן שאם תרצי עוד לשתף – את מוזמנת למייל
בת-חן
batchenoh@gmail.com
*התשובה נכתבה בעזרת מאמרו של הרב דוב הלר מאתר אש התורה