אמונה בהימצאות ה' בעולם

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/01/15 16:17 ט בשבט התשעה

שאלה

בזמן האחרון מאוד קשה לי עם המון שאלות באמונה שעולות לי ואין לי עליהם תשובה. ולעיתים נותנם לי תשובה אך אני לא מצליחה לגרום לזה להשפיע על החיים שלי. אשמח אם תסבירו לי איך לחזק את האמונה בבורא עולם, ולעל מנת שאני אקיים מצוות מתוך הבנה ולא מתוך הרגל.

תשובה

לק"י

שלום לך שואלת יקרה!
אני בהחלט יכול להזדהות עם מה שאת מתארת.
לכולנו יש שאלות אמוניות כאלה ואחרות שאנחנו מחפשים עליהם תשובה ולא תמיד מוצאים, או לא תמיד מוצאים כשאנחנו צריכים את התשובה הכי הרבה.
בוודאי שאחרי שמוצאים את התשובה היא לא תמיד מתיישבת כמו שצריך, לא בגלל התשובה אלא בגלל מה שהיא פועלת על הלב, כמו שהזכרת.
אבל, ברשותך, לפני שניגע בתשובה עצמה, אני חושב שאולי שווה להאיר נקודה אחת והיא למה יש את השאלות.
את עכשיו ב"ה גדלה וכמו שהגוף גדל בעבר כן הנשמה שבפנים גדלה וצמאה לעוד.
מה שאכלנו בעבר והספיק לגוף כיום לא מספיק לו והאמונה שינקנו ולמדנו עד עכשיו הספיקה בעבר, אך עכשיו אנחנו רוצים עוד.
השאלות שעולות זה מתוך מקום של גדילה ואשריך שזה כך!
עצם זה שאת לוקחת את זה למקום של בנין וחיזוק האמונה והקשר שלך עם הבורא ב"ה זה דבר מדהים!
אשריך!
עכשיו, אחרי שהבנו בכלל מאיפה הכל מגיע אפשר לגשת לשאלה דווקא מההארה שעצם השאלה היא חלק מחיזוק הקשר שלך עם ה´ וההתגדלות שלך, במיוחד במצוות ידיעת ה´.

[איך מחזקים את האמונה בבורא עולם?]
נתחיל בזה הרבה מחיזוק האמונה תלוי בך.
מה הכוונה?
זו דרך שאת עושה ותלוי במה את מפנימה ומכניסה לתוכך.
לכן, לפני שנדבר בשאלה של "איך" בהקשר לאמונה, נדבר על הדרך שלו - תהליכיות.
מה זאת אומרת?
נציע לך פה כמה עצות, אך כולן צריכות להיעשות בהדרגה כדי להפנים. לאט לאט.
זה תהליך.
מה עושים?
1. ראשית, ללמוד אמונה. לאו דווקא מחשבת ישראל כמו שאנחנו אולי רגילים לזה מהליומדים בבתי הספר השונים.
תבחרי לעצמך ספר באמונה, ואם תצטרכי עצה איזה ספר - בשמחה, ותלמדי אותו בהדרגה.
ספר שיאיר לך איך ה´ פועל בעולמו. מתוך זה אני בטוח שהאמונה תתחזק.
אך יחד עם זאת, שוב, צריך בהדרגה.
לא לגמוע את הספר בבת אחת, כל כמה שתרצי, אלא תני לעצמך לקרוא מעט מעט ולהפנים.
זה גם יכול להיות ספר שמספר על השגחת ה´ לאור ההיסטוריה (אם מלחמת העצמאות, מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור ועוד).
2. בנוסף, מקום שלך שבו את מדברת עם ה´ - תפלה מתוך מקום שאת יכולה לדבר עם ה´ על הכל ולבקש הכל.
רק זהירות, אל תחשבי שה´ צריך למלא אחר בקשותיך!
זה בדיוק המקום של אמונה - הקב"ה יעשה את מה שנכון וטוב לך, גם אם את לא רואה את זה.
אז למה אני מציע את זה?
כי המקום של תפלה והדיבור עם ה´ נותן לא מעט חיזוק בנושא של אמונה וכיוון שתפלה זה עבודת הלב, הלב פתוח והדברים נכנסים פנימה.
3. העצה השלישית היא לא פשוטה, אך בהחלט שווה את הניסיון.
לא תמיד מצליחים, וזה בסדר, אך הפעמים שכן יכולים לחזק לא מעט.
האם את רואה איך ה´ מלווה אותך בכל צעד ושעל שלך?
האם את רואה איך ה´ דואג לך?
את זה את יכולה לראות. לא להחליט בשבילו מה הוא עושה לך אלא להגיד תודה על מה שאת כן רואה ומה שאת כן מפרשת מתוך המציאות.

אלו עצות ראשוניות ובוודאי שיש עוד עצות.
אם תרצי שנרחיב ונעמיק בדברים שכבר כתבנו או בנושאים אחרים את יכולה לפנות אלינו בשמחה.
רק לפני סיום, ובנוסף למה שכתבנו ,מצורפים פה שלוש קישוריות לתשובות על שאלות שנדמה לי שיכולות לחזק אותך לאור השאלה ששאלת:
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=179523
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=268553
http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=308445
אני מקווה שהדברים עזרו הן מצד חיזוק האמונהעם פתח וצוהר להבנה ולא לאמונה מתוך הרגל.

הרבה הצלחה!
נתנאל
netanelweil@gmail.com