חיוב אנשים עם מוגבלות שיכלית בתפילה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 29/01/15 09:37 ט בשבט התשעה

שאלה

שלום,

קוראים לי אוריה ואני מדריך בבני עקיבא את שבט יובל.

החניכים שלי מאוד משתעממים בתפילה ולפעמים גם מפריעים וממש לא רוצים אפילו להיכנס אליה.

רציתי לשאול האם ישנו חיוב לבעלי מוגבלויות שכלית?

אשמח אם תשלח לי גם מאמרים בנושא והאם ישנה התייחסות בתנ"ך, בתלמוד, במשנה למקרים כאלה?

תשובה

יש דיון בכתב העת מוריה משנת תשמ"ב (קכט-קל עמודים נא-סו). מסקנת הרב שלמה זלמן אוירבך היא, שאם הם מבינים שהקב"ה נתן לנו את תורתו ואנו חייבים במצוות אז גם הם חייבים. אם לא מבנים זאת הם אכן פטורים מחובת התפילה. ממילא כל ילד ש לדון לגופו.