כיבוד הורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/01/15 17:01 ח בשבט התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בת 13 וחצי, בשיא גיל הטיפש-עשרה. וכפי שניתן להבין, יש לי בעיות עם ההורים. לפעמים אני מתמרמרת על מה שהם עושים או על כך שהם מאיימים עלי שאם לא אעשה משהו איענש, או שסתם משהו רע קורה, ואז אני מתחילה להתחצף ויש צעקות וזה כבר הגיע למצב של כמעט בריחה מהבית ועוד דברים נוראים. לפני חצי שנה נולדו אצלנו, ברוך השם, תאומות ולכן אימי לחוצה וכועסת ללא סיבה ומענישה אותי ואת האחים שלי לפעמים כמעט ללא הצדקה {אך לרוב ניתן לחלוק עלי בעניין זה. פשוט נראה לי שזה ככה, ולפעמים אפילו אבא שלי מתווכח איתה ואומר שזה לא בסדר} וזה רק מחמיר את המצב. אני פשוט מתחילה לחשוב שהבית הזה הוא לא המסגרת המתאימה לי, אני מחזיקה מעצמי בן אדם בעייתי. אשמח אם כבוד הרב יוכל לסייע לי לשפר את המצב. תודה.

תשובה

שלום וברכה

מה שעובר עלייך תואר בקיצור ובבהירות בדברייך הקצרים.

הבה ננסה לעבוד ביחד. לחלץ מתוך עצמך את דרכי ההתמודדות שלך עם המציאות הזו. צעד אחרי צעד.

האם את יכולה לנסות ולהסביר מה לדעתך חסר לך בשביל להתמודד עם המצב המורכב הזה ? על מה את חולמת שיהיה חלק מהפיתרון ?

כל טוב