צבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/01/15 23:47 ז בשבט התשעה

שאלה

שבוע טוב,

ההורים שלי קימו אורך חיים חילוני עד ההריון שאני הייתי בו ומאז אמא שלי התחזקה ואני איתה.. כל שיצא שאמא שלי דתיה ואבא והאחיות חילוניות, תמיד הייתי דתיה אבל זה היה רק בנוגע לשבת וכשרות לפני כשנה התחלתי להתחזק יותר גם בנוגע לצניעות שמירת נגיעה ואמונה

קיבלתי לא מזמן צו ראשון, והלכתי עליו ואני מתלבטת המון אם ללכת לצבא או לא אני יודעת את כל ההלכות בנוגע לזה ושזה אסור שזה לא תפקידה של האישה אבל בכל זאת יש לי מן הרגשה פנימית חזקה שלשמור על הארץ במו ידי, של לתת מעצמי לארץ שלי ולהלחם למען הארץ שלי, אני לא חושבת שאני יתדרדר בצבא מבחינה דתית כי אני חיה בבית חילוני כך ששום אדם לא יוכל לשנות לי את השקפת העולם וגם תוך כדי שאני כותבת את המילים האילו אני מהבולבלת

בין ההרגשה הפנימית להלכה.. אני פוחדת שאני ילך לשירות ואני ירגיש שפספסתי..

הולכים אחרי ההרגשה הפנימית החזקה או אחרי ההלכה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה לא רק עניין של הרגשה מול הלכה.
זה גם עניין של חוסר הכרות עם המציאות ועם הקשיים הצפויים.

להלן קישורים לנושא

https://www.kipa.co.il/ask/show/280593-גיוס-בנות-לצבא*מותר-או-אסור

http://www.shoresh.org.il/spages/articles/article430.htm