חרדות בחיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/01/15 21:45 ז בשבט התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בנאדם מאוד לחוץ בחיי..כל יום אני לחוצה על משהו אחר והחלטתי שאני כבר לא יכולה להמשיך עם זה..אני הרבה פעמים לחוצה על דברים שהם לא בשליטתי..כל הזמן אני חושבת מה יהיה על העתיד ואם אני אחלה פתאום במשהו וכו...או אם אני עושה מעשה או טעות שהם באמת לא חשובים ככ אני כל הזמן חושבת מה יכולות להיות ההשלכות של זה...

אני רוצה לדעת אם יש לך איזשהו ספר תורני להציע לי שיעזור לי להתמודד עם זה...

תודה רבה וערב טוב.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כמו בגוף כך בנפש.
אם יש דימום מהאף שלא נפסק,
אם יש כאב ברגל שלא חולף,
הולכים לרופא ובודקים מה קרה.
ספרים תורניים לא פותרים מצוקות גוף.

כך גם ברגש - אם יש רגשות מוגזמים: חרדות ודאגות מטרידות, הולכים לפסיכולוגית ובודקים מה קורה.
ספרים תורניים לא פותרים מצוקות רגשיות.