זרע לבטלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/01/15 18:14 ז בשבט התשעה

שאלה

מה יעשה אדם שצם 3 צומות שובבים מתוכם צום משקיעה עד שקיעה חזר בתשובה הישתדל ללמוד תורה לשמוע שיעורים לא להיסתכל על נשים גם בלבוש צנוע ונפל שוב בזרע לבטלה מרגיש שהוא לא מסוגל ללמוד תורה מבושה (לא כמו פעם) כמה שניסיתי לחזור ללמוד לא הצלחתי אני פשוט לא מרגיש מחובר לה׳ בשום אופן מאז המקרה האם שערי התשובה ננעלו? אנה הרב עזור לי

תשובה

שלום

התורה היא המרפא ליצר הזה ולחטא זה, ואינה מקבלת טומאה. כך איתא בזהר ובכתבי הגר"א.
תעשה תשובה, תנסה שוב בכל הכח, ותעסוק בתורה שבעל פה בעמל.
הצום הוא דבר טוב, אך לא להרבות בכך יתר על המידה.

בהצלחה