חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/01/15 15:22 ז בשבט התשעה

שאלה

שלום הרב,

מה כל כך מיוחד בחתונה שה' כל כך רוצה בזה שבגלל זה הוא ברא לנו יצר בשביל זה,וגם חכמים תיקנו לנו לזה שבע ברכות למשך שבעה ימים! ואפילו אולי זה דבר עצוב כי באותו הרגע הבעל מקבל על עצמו את עול הפרנסה ומילא בבר-מצווה שהילד נכנס לעול מצוות והוא מתבגר גם זה שמחה,

ואם תגיד שזה כן שמחה כי ככה נבנה בית חדש בישראל מה כל כך מיוחד בזה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הקב"ה רוצה שהעולם ימשיך להתקיים, לכן ציווה את האדם לשאת אישה להוליד בנים ולגדל אותם,
ובזה האדם שותף לבנין העולם כפי שה' רוצה,

הקב"ה גם נטע באדם יצר, כדי שידחף לעשות זאת, אם לא היה יצר רק יחידי יחידים היו מקימים משפחה וכל האנושות היתה נכחדת,

השותפות הזו, הבנין הזה , הבאת חיים חדשים לעולם זו שמחה גדולה, וזה בא מתוך אהבת האשה והשמחה המשותפת.

בברכה,

דני ארגמן