בשר וחלב שש שעות או חמש

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/01/15 13:45 ז בשבט התשעה

שאלה

לכבוד הרב

שמעתי שהכוונה שצריך לחכות 6 שעות בין בשר לחלב שמותר לאכול חלבי אחרי יותר מחמש וחצי שעות אחרי אכילת בשר האם זה נכון?

תשובה

שלום

הרמב"ם כתב כשש שעות, ועל כן יש שאינם מקפידים על שש מלאות אלא על חמש ומעט מהשישית, ועוד, שכניסה לשעה השישית קרויה שש שעות בעצמה לדעות מסויימות.
ולאשכנזים עוד טעם להקל בכך, שהעיקר כדעת ר"ת שאין חובה לחכות כלל, אלא להמתין לברכמ"ז ושינוי ארוחות, וההמתנה היא כחומרא כשיטת הרמב"ם ולכן יש שלא ממתינים מלאות.

כל טוב