הוכחה שיש כפרה על זרע לבטלה לפי הזוהר הקדוש

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/01/15 23:17 ו בשבט התשעה

שאלה

שלום לכם!

אני רוצה לדבר קצת על הזוהר הקדוש.

הדור שלנו מלא בני נוער שחוטאים בחטא הידוע זרע לבטלה(גם אני פעם חטאתי) לצערי הרב!

אני רוצה לחזק את הלבבות השבורים שלהם על מה שכתבו בזוהר: "אין תשובה מועילה לחטא זה"

יש הטוענים שהזוהר לא מתכוון פשוטו כמשמעו.

אבל מצאתי הוכחה בזוהר שהקב"ה לא מוחל על ידי תשובה לחטא זרע לבטלה, אלא תשובה עם לימוד תורה!!!

בזהר (רות אות י"ב) וז"ל: "ואף דעביד עובדין בישין ואוליד בנין בישין בסטרא דמסאבא כד אושיד. זרעיה לארעא, אבל בתיובתא שלימתא ואוליף אורייתא כולא ימחל ליה'.(פרשת ויחי)

משפט זה אומר שתשובה לא מועילה בלי לימוד תורה, אבל תשובה עם תורה בוודאי שימחל ה'.

ידוע לנו שזרע זה מגיע מהמוח ולא מהלב, תשובה זה מהלב ולימוד תורה זה למוח. ולדעתי זאת הסיבה למה כתוב בזוהר שתשובה לא

מועילה, כי התכוונו שלימודי תורה מועילים ולא התשובה (לפי ההוכחה שכתבתי למעלה)

אם תוכל לתת לי מה אתה חושב על זה, אשמח לקבל תשובה,

ודרך אגב האם אתה יכול תעביר את זה לאחרים כדי שאני יקבל את מצוות זיכוי הרבים?

תודה רבה על הקדשת זמנך לקרוא את המכתב.

תשובה

שלום

כעין זה אכן משמע מהגר"א

כל טוב